Perintäpalvelu yrityksille

Perintäpalvelu yrityksille ja vuokranantajille

Hyvä perintäpalvelu täydentää liiketoimintaasi ja tekee yrityksestäsi jopa kannattavamman. Perintä247 on erikoistunut sekä yrityksille tarjottaviin perintäpalveluihin sekä vuokran perintään. Aurum Contactorina ennen tunnettu perintätoimistomme on kotimainen ja kokenut toimija, joka auttaa velkojen perinnässä, jotta voisit täysin keskittyä liiketoimintaasi. Lue artikkelista perintätoimiston hyödyistä, palveluista ja hinnoittelusta.

Perintäpalvelut yrityksille

Perintä247 on avuksesi silloin, kun huomaat, että asiakkaaltasi on jäänyt lasku suorittamatta. Perintätoimiston palvelut on tehty helpoksi ja vaivattomaksi käyttää. 

Voit lähettää palveluumme yksittäisiä perintätoimeksiantoja kätevästi verkosta tai ryhtyä sopimusasiakkaaksi, jolloin perintäprosessi automatisoidaan tarpeidesi mukaan.

Lue lisää: Pikaperintä vai laskutusprosessiin integroitu kumppanuus?

Milloin yrityksen laskun voi laittaa perintään?

Yhteydenoton voit tehdä meihin jo siinä vaiheessa, kun on maksumuistutuksen aika tai vasta silloin, kun asiakkaan maksusuoritus jää edelleen tekemättä, vaikka maksumuistutus on jo tehty.

Kiistatta suurimmat hyödyt perintäpalvelumme käytöstä ovat ajan säästäminen ja luottotappioiden ehkäiseminen. Tunnemme perintälain, ja osaamme hyödyntää sitä tehokkaasti prosesseissamme niin, että sekä velallisen että velkojan oikeuksista pidetään huoli. 

Sinä voit keskittyä huolehtimaan päivittäisestä yrityksen pyörittämisestä sekä liiketoiminnan kehityksestä. Me vastaamme siitä, että sinulle kuuluvat maksut saadaan tehokkaasti kotiutettua. 

Perintäpalvelun hyödyt

Perintäpalveluiden avulla lisäät liiketoimintasi kannattavuutta, sillä vältät resurssien käytön maksamattomien laskujen perässä juoksemiseen sekä saat jo erääntyneet laskut kotiutettua nopeammin. Joustava yhteistyö perintäyrityksen kanssa tuo yrityksellesi useita muitakin etuja.

1. Parempi kassavirran hallinta

Kassavirran kääntäminen terveeksi vaatii ajantasaista seurantaa sekä hinnoittelun ja tuotevalikoiman hiomista. 

Velkojen nopea kotiuttaminen lisää kassavirtaa ja parantaa tulostasi. Kokeneilla perintätoimistoilla on erinomaiset onnistumisprosentit, ja sujuva yhteistyö asiakkaiden kanssa. 

Lue lisää: Kassavirta terveeksi – miten käännät virran positiiviseksi?

2. Laskutusprosessin tehostuminen

Voit integroida halutessasi Perintä247:n muistutus- ja perintäpalvelun suoraan laskutusprosessiin. 

Mikäli käytössäsi on Visma Netvisor, erääntyneet myyntilaskut siirtyvät automaattisesti palveluumme kanssasi sovittujen ehtojen ja aikarajojen puitteissa. Siirrettyjen myyntilaskujen tila päivittyy automaattisesti, ja myös tulleet suoritukset kohdistetaan Netvisorissa myyntilaskulle. 

3. Vähemmän stressiä ja hukattua aikaa

Kun maksumuistutukset ja laskujen perintä ovat perintätoimiston vastuulla, voit keskittää tekemisesi muihin asioihin, kuten uudistamaan liiketoimintaa, sisäisiin parannuksiin ja asiakaspalveluun. 

4. Vältät turhia tappioita

Monille yrityksille luottotappiot ovat tuttuja, mutta asian ei tarvitse olla näin. On tunnettu tosiasia, että asiantuntevan perintätoimiston käyttö nopeuttaa useiden saatavien kotiuttamista. 

Kun perintätoimisto otetaan mukaan prosessiin, alkaa tapahtua tehokkaammin myös velallisen päässä. Perintätoimiston asiantunteva neuvottelutaito tulee usein hyödyksi maksujärjestelyistä sovittaessa.  

5. Jätä asiantunteva kuva asiakkaillesi

Ammattimainen perintätoimisto saa myös yrityksesi näyttämään tehokkaalta ja ammattimaiselta. Asiantunteva yhteydenotto perintäpalveluista osoittaa, että teet asioita sääntöjen mukaan, asiakkaitasi kunnioittaen.

Velkojen järjesteleminen ja asiallisesti yhteisesti sovittuun lopputulokseen pääseminen hyödyttää sekä yritystäsi että asiakkaitasi.

Perintätoimiston palvelut

Perintäpalvelut vaihtelevat aina konsultointiavusta varsinaisiin perintäprosessiin sisältyviin palveluihin.

Laskun perintä ja maksumuistutus

Pidämme tarvittaessa huolen, että avoimet laskut tulevat ajallaan maksetuksi. Kun muistutukset tehdään sovitun mukaisesti oikea-aikaisesti, varmistetaan, että saatavat saadaan kotiutettua mahdollisimman nopeasti.

Mikäli muistutuksista huolimatta saataviasi ei kuulu, saat perintäpalveluidemme avulla perittyä saatavasi niin, että asiakassuhde pysyy hyvänä maksuvaikeuksista huolimatta.

Perintälain osaaja palveluksessasi

Perintäalalla on useita lakeja, joita perintäprosessissa tulee seurata. Perintä247:n asiantuntijoilla on vuosien kokemus, ja he tuntevat nämä lait ja säännöt, mikä on sinun ja asiakkaasi etu. 

Ammattitaitoisena palveluntarjoajana autamme sinua välttämään oikeudelliset sudenkuopat, jotka liittyvät velan perimiseen omin keinoin.

Lue lisää: Perintälaki hallussa – ja muut perintätoimiston hyödyt yrityksellesi

Asiantuntijaneuvoja perintään ja laskutukseen

Perintään erikoistuneena yrityksenä voimme tarjota arvokkaita neuvoja ja apua organisaatiollesi. 

Perintäasioiden konsultoinnin lisäksi pystymme auttamaan sinua verkostomme kautta esimerkiksi luottotietojen tarkastamisessa tai vinkata hyvän kumppanin laskutusohjelmaa etsiessäsi.

Lue lisää: Laskutusohjelma – hyödyt PK-yritykselle ja vinkit valintaan

Vuokrarästien perintä

Mikäli vuokralainen ei maksuhuomautusten jälkeenkään maksa vuokria, on hyvä ottaa prosessiin mukaan perintätoimisto. Palveluidemme avulla saat varsinaisen perintäprosessin käyntiin jo 14 päivää vuokran eräpäivän jälkeen. 

Ensimmäinen yhteydenotto on usein kirjallinen maksuvaatimus. Monesti pelkästään kirje perintätoimistolta saa velallisen reagoimaan nopeammin.

Toimeksianto vuokran perimiseksi onnistuu helposti verkossa. Voit samalla liittää toimeksiantoon myös muut mahdolliset vuokralaisen rästissä olevat maksut, kuten vesi- sähkö- tai siivousmaksut. 

Miten valita hyvä perinnän palveluntarjoaja?

Ennen perintätoimiston valintaa sinun kannattaa aina varmistaa, että palvelulla on tarvittava pätevyys ja lupa toimia perintätoimistona.

Esimerkiksi Perintä247:n verkkopalvelun taustalla toimii alalla kokenut Oy Aurum Contactor Ltd, joka on rekisteröity perintätoiminnan harjoittajien rekisteriin. Rekisteröinti varmistaa, että perintätoimintaa harjoitetaan asiantuntevasti ja lainmukaisesti, hyvää perintätapaa noudattaen.

Myös muiden asiakkaiden hyvä kokemus yhteistyöstä on hyvä merkki sujuvista prosesseista ja ammattitaitoisesta palvelusta.

Lue lisää: Paimelan Ranch luottaa Perintä247-palveluun

                 Tehokas perintätoimisto Sähkö Apilan kumppanina jo 10 vuotta

Perintäpalvelu edustaa yritystäsi

Perintätoimisto edustaa aina myös yritystäsi, sillä he ovat yrityksesi asialla kontaktoidessaan asiakkaitasi. Sinulla on siis hyvä olla tietty varmuus siitä, kuinka he sinua edustavat, miten asiakaspalvelu sujuu sinun ja asiakkaiden suuntaan, ja millainen asiaankuuluva kokemus heillä on.

Hyvämaineinen perintäpalvelu edistää tapaustasi niin, että asiakkaasi tuntevat saavansa hyvää asiakaspalvelua, vaikka he ovat ikävän velka-asian kanssa tekemisissä. 

Kun perintäasioihin liittyvät yhteydenotot hoidetaan ammattitaidolla, eivät asiakassuhteesi kärsi. 

Mitä kokeneempi perintäyritys, sitä suuremmalla todennäköisyydellä he tuntevat myös sinun alasi. Asiaankuuluva tietotaito lisää mahdollisuutta siihen, että heidän perintätoimenpiteensä onnistuvat johdonmukaisesti, sillä heillä on asiasta jo tuntuva kokemus. 

Sujuva asiakaspalvelu on hyvän yhteistyön edellytys

Joustavuus ja hyvä kommunikaatio on tarpeen kenen tahansa palveluntarjoajan kanssa toimiessa. 

Kun perintäprosessi on hiottu kuntoon myös asiakaspalvelun osalta, tiedät kuinka asiassa edetään, saat tiedon mahdollisista muutoksista, ja voit aina olla yhteydessä yhteyshenkilöön tai asiakaspalveluun, kun tarvitset neuvoa.

Perintätoimiston palveluiden hinnoittelu

Perintätoimisto on palveluntarjoaja, joten palveluista veloitetaan myös maksu. Hinnoittelua ohjaa kuitenkin laki saatavien perinnästä.

Perintä247-palvelussa ei ole aloitus- tai vuosimaksua, eikä toimeksiantajaa veloita toimeksiannon jättämisestä (pois lukien vuokrasaatavien perintä). 

Vapaaehtoisesta perinnästä aiheutuvat kulut veloitetaan perintäkuluina velalliselta. Kun velallinen tekee suorituksen, tilitämme siinä yhteydessä  velkojalle pääoman ja viivästyskoron osuuden, vähennettynä hinnaston mukaisella provisiolla, jonka pidätämme perinnän palkkiona. 

Jos saatava ei ole riitainen eikä toimeksiantoa ole peruutettu muusta syystä, ei vapaaehtoisesta perinnästä tule toimeksiantajalle erikseen kuluja.

Joissakin tapauksissa vapaaehtoinen perintä ei riitä, jolloin asia siirtyy haasteharkintaan. Oikeudellisen perinnän aloittamisesta sovitaan aina toimeksiantajan kanssa yhdessä, sillä oikeudellisesta perinnästä aiheutuu kustannuksia myös toimeksiantajalle. 

Mikäli oikeudellista perintää ei aloiteta, velan perintää voidaan jatkaa myös jälkiperinnässä.

Vuokrasaatavien perinnästä veloitetaan toimenpidemaksu, joka sisältää maksuhuomautuksen ja vapaaehtoisen perinnän. Toimenpidemaksu laskutetaan asiakkaalta siinä vaiheessa, kun asiassa aloitetaan huomautus- tai perintätoimenpiteet.

Lue lisää: Perintäpalvelun hinnasto tai tee toimeksianto

Artikkelin on julkaissut Oy Aurum Contactor Ltd:n tarjoama Perintä247 -palvelu, joka tarjoaa tukea ja asiantuntijuutta saatavien kotiuttamisessa mm. maksuhuomautusten sekä perintätoimeksiantojen keinoin. Palvelemme sinua 24/7. Kuulumme kotimaisen Moment Ventures -konsernin Yritys247-perheeseen, joka tarjoaa yrittäjien arkea helpottavia palveluita.

Jaa artikkeli sosiaaliseen mediaan