Viivästyskorkolaskuri

icon-mopment-financial
viivästyskorkolaskuri
  • eräpäivällisestä laskusta kertyy viivästyskorkoa heti eräpäivän jälkeisestä päivästä
  • eräpäivättömästä laskusta lasketaan korkoa vasta 30 päivän kuluttua laskun lähettämispäivästä tai suorituksen vaatimuspäivästä.

Mikä on viivästyskorko?

Viivästyskorko on hyvitys maksun myöhästymisestä. Se on korkolain määrittämä lisämaksu, joka lisätään laskuun, kun laskua ei ole maksettu ajoissa eli sen eräpäivään mennessä. Koron määrä on määritetty laissa ja se on korkeintaan 7 % yli Euroopan keskuspankin viitekoron, joka vahvistetaan puolivuosittain. Alta löytyy viivästyskorkolaskuri, joka laskee viivästyskoron helposti. Lue lisää viivästyskorkolaskurista artikkelistamme.

Viivästyskoron määrä kuluttajalle 11,5 %

icon-mopment-financial

Koron määrä on siis korkeintaan 7 % yli Euroopan keskuspankin viitekoron. Tämä perustuu vaihtuvaan ohjauskorkoon ja sen voi tarkistaa Suomen Pankin sivuilta. Korkolain (633/1982) 12 §:n mukainen viitekorko ajanjaksona 1.1.–30.6.2024 on 4,5 %.  Kokonaiskorko lasketaan viitekorko + lisäkorko.

Tämä tarkoittaa, että viivästyskorko kuluttajalle voi tällä hetkellä olla korkeintaan
11,5 % (4,5 % + 7 %).

Viivästyskoron määrä yritykselle 12,5%

icon-mopment-financial

Kun laskun on jättänyt maksamatta yritys lisäkorko on 12,5 %. Yritykset voivat sopia keskenään myös muita sääntöjä viivästyneistä laskuista, jolloin korkovaade on sopimukseen perustuva.

Muuta huomioitavaa

icon-mopment-financial
Viivästyskorko lasketaan maksamatta jääneestä laskun loppusummasta. Viivästyskorolle ei lasketa arvonlisäveroa. Viivästyskorolle ei voida laskea myöskään korkoa. Korko lasketaan alkuperäiselle laskutetulle -ja erääntyneelle saatavalle.
 
Laskussa tulee erotella myös mahdolliset perintäkulut, jotka taas säädetään perintalaissa. Huomautus- ja perintäkulut eivät vaikuta viivästyskoron määrään.

Viivästyskorkolaskuri

Viivästyskoron laskeminen aloitetaan aina heti eräpäivästä. Syötä viivästyskorkolaskuriin laskussa ollut eräpäivä sekä päivä, milloin laskun on maksettu. Jatka täyttämällä alkuperäinen saatava eli pääoma, sekä viivästyskorko (viitekorko + lisäkorko). Laskuri laskee automaattisesti viivästyskoron osuuden ja laskun loppusumman.

Tarvitsetko apua perintään?

Me Perintä247:ssä autamme Sinua mielellämme. Tunnemme perintälain läpikotaisin ja hoidamme perinnän ammattitaitoisesti ja kaikkia osapuolia kunnioittavasti. Laskemme jokaiseen perintätoimeksiantoon viivästyskoron automaattisesti eräpäivästä alkaen. Sinun ei tarvitse huolehtia muusta kuin jättää toimeksianto, johon pääset alla olevasta napista. Muistahan, että myös viivästyskorkolaskut ovat perintäkelpoisia.

Huomioi myös se, että jos asiakas jättää viivästyskoron maksamatta, on myös viivästyskoron osuus perintäkelpoinen.

Oletko vuokranantaja?

Vuokranantajan ikävimpiä tehtäviä on selvittää asioita, kun vuokralainen ei maksa vuokraansa. Olemme erikoistuneita maksamattomien vuokrien perintään ja hoidamme koko prosessin maksumuistutuksesta mahdolliseen häätöön asti.